Arktisen hyvinvoinnin ekosysteemi

Rovaniemellä on usean vuoden ajan toiminut vapaamuotoinen yhteenliittymä, jossa on ollut mukana toimijoita urheilun, liikunnan, hyvinvoinnin, tutkimuksen ja kehityksen sekä alueellisen hallinnon puolelta.

Napapiirin tuntumassa asuvilla ja vierailevilla on mahdollisuus kokea aidot neljä vuodenaikaa. Joissakin paikoin Lapissa puhutaan jopa kahdeksasta vuodenajasta. Neljän vuodenajan vaikutus on hyvin voimaannuttava.

Aloitetaan talvesta: talven kesto on viidestä kuuteen kuukauteen eli se aika, kun maassa on yleensä lunta peittämässä maan pinnan. Talven olosuhteet tuovat esiin arktisen ilmaston hyvät puolet. Maassa on lunta, ajoittain pakkanen puraisee, mutta arktisen hyvinvoinnin näkökulmasta se ei haittaa. Luontoaktiviteetit ja liikunta ovat talvella hyvinkin suositeltavia aktiviteetteja. Pahimmilla ilmoilla on kyse hyvistä varusteista ja positiivisesta asenteesta. Talven lopulla lyhyt ja voimakas kevät on hieno kokemus Napapiirin tuntumassa. Lumet sulavat vauhdilla, vesistöt sulavat, luonto herää henkiin ja jo maaliskuun lopulta aurinko paistaa pitempään kuin Napapiirin eteläpuolella.

Entäs sitten Lapin valoisa kesä? Pelkkää elinvoimaa ja ammennettavaa hyvinvointia luonnosta ja luonnossa. Kesää seuraa lyhyt, mutta voimakas syksy, jonka aikana luonto ja ihmiset valmistautuvat taas edessä olevaan talveen.

Arktisen Hyvinvoinnin ympärille on siis luotu toimijaverkosto. Yhtenä verkoston jäsenenä Santasport Lapin Urheiluopisto haluaa yhdessä asiakkaidensa kanssa edistää Arktista Hyvinvointia. Kaikille kävijöille korostetaan mahdollisuuksia päästä suoraan Santasportin ovista Ounasvaaran luontoon, n. 200 km reittiverkostolle, kokemaan palanen Arktista luontoa aivan Rovaniemen keskustan tuntumassa. Santasportin kävijät yhdistävät luontokokemuksen liikuntaan joko omatoimisesti tai ohjattuna, usein Santasportin vuokravälineitä hyödyntäen. Santasport on tehnyt valinnan, että kaikki aktiviteetit toteutetaan omalla lihasvoimalla.

Santasport Lapin Urheiluopisto

Rovaniemen luonnonkauniilla Ounasvaaralla sijaitseva Santasport Lapin Urheiluopisto on koulutus- ja vapaa-ajan keskus, joka tarjoaa modernit puitteet niin perhelomille, harrastuksille kuin kansainvälisen tason urheilutapahtumillekin.

Lappi Areena on osa Santasportin koulutus- ja vapaa-ajan keskusta Rovaniemellä, joka tarjoaa puitteet niin perhelomalle, harrastuksille kuin kansainvälisen tason urheilutapahtumillekin. Santasport on myös virallinen olympiavalmennuskeskus lumi- ja jääurheilulajeissa sekä taitovalmennuksessa.

.

Lue lisää

Ounasvaaran hiihtokeskus

Ounasvaaran Hiihtokeskus sijaitsee lähes kivenheiton päässä Rovaniemen kaupungin keskustassa. Vaaran huipulta avautuu kaunis maisema Kemijoen yli ympäri vuoden.

Pientä tunturia vastaavan Ounasvaaran pohjoisrinteeltä löytyy viihtyisä ja nykyaikainen hiihtokeskus, jossa voi lasketella, lautailla, hiihtää tai vain nauttia rennosta ja kansainvälisestä talvikeskusmeiningistä. Ounasvaaran hiihtokeskuksen rinteet sopivat niin aloittelijalle kuin vaativammallekin laskijalle.

Lue lisää

Santa Claus Golf Club

Santa Claus Golfin kenttä on rakennettu Rovaniemen oman ”tunturin” Ounasvaaran pohjoisrinteille vain muutaman minuutin päähän kaupungin keskustasta. Ounasvaaran koskematon luonto luo uskomattoman rauhoittavan golfelämyksen.

Pohjoisen luonteensa omaava kenttä tarjoaa korkeuseroineen niin haasteita kuin mahtavia maisemia jokilaaksoon ja naapuri vaaroille. Mäntyvaltaisissa vaaramaisemissa kulkevat väylät ovat erittäin vaihtelevia, ja vaikka korkeuseroja on, ei kenttä ole liian raskas pelattava. Tavoiteaika kierrokselle on noin neljä tuntia.

BUSINESS ROVANIEMI - ELINVOIMAPALVELUIDEN KOTI

Business Rovaniemi on yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia palveleva koko kaupungin elinkeino- ja yrityspalveluyksikkö. Yrityksille tarjottavia kehittämis- ja rahoituspalveluita on uudistettu sekä luotu sähköisiä palvelu- ja maksatusjärjestelmiä asioinnin sujuvoittamiseksi. Business Rovaniemi palvelee aivan ydinkeskustassa, Ainonkatu 1:ssä.

Aiheeseen liittyvät uutiset
Lisää uutisia
Edellinen 1 2 3 4 5 6Seuraava
Ota yhteyttä

Business Rovaniemi

Yrityskehittäjämme palvelevat kaupungin ydinkeskustassa.

Ainonkatu 1, 96200 ROVANIEMI,
2. kerros

Aukioloajat

Ma - Pe: 08:00 - 16:00

Lue lisää