Rovaniemeläinen Aurinkopuro Oy:n on kehittänyt innovatiivisen ja ekologisen Siinne-valoakustiikkatuoteperheen, jossa valo, moderni design ja teknologia kohtaavat ikiaikaisen turpeen. Valoelementeissä epäsuora valo siintää kauniisti turvelevyn elävästä pinnasta. Valo osana akustista elementtiä tuo tilojen akustointiin aivan uuden ulottuvuuden.

”Siinne on syntynyt rakkaudesta pohjoiseen valoon ja luontoon. Kauneus ja aikaa kestävä design ovat meille tärkeitä arvoja. Haluamme tuotteillamme olla luomassa hyvinvointia ja viihtyvyyttä sinne missä ihmiset viettävät aikaa eniten – työympäristöihin, julkisisiin tiloihin ja koteihin”, kertoo tekstiilitaiteilija TaM Minna Rimpiläinen, joka on luonut Siinne-tuoteperheen yhteistyössä arkkitehti RIBA ja sisustusarkkitehti TaM Ulla Mitikun kanssa.

Siinne valoelementti –innovaatio on palkittu vuonna 2019 Vuoden arktisena muotoiluyrityksenä. Tällä palkinnolla muotoiluviikon järjestäjä Rovaniemen kaupunki haluaa vuosittain nostaa esiin yrityksen, joka on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti hyödyntänyt muotoilua toiminnassaan sekä omaksunut arktisuuden osana liiketoimintaa. Kiitosta saavat myös materiaalivalinnat, jotka kaikki ovat ekologisia ja tuotanto on Suomessa.
Aurinkopuro Oy:n Siinne valoelementti –innovaatio on saanut tukea kansainvälistymiseensä mm. Kuopion muotoiluakatemian säätiöltä, joka on myöntänyt yritykselle 14 000 euron apurahan. Yhteensä akatemia jakoi 50 000 euroa.


TUTUSTU REFERENSSIKOHTEISIIN https://siinne.com/referenssit/