Apua rekrytointiin ja osaamisen lisäämiseen

Osaavan työvoiman saatavuus on kriittinen menestystekijä kaupungin kasvussa ja elinvoimassa. Meillä Rovaniemellä tämä turvataan tiiviillä yhteistyöllä yritysten, kaupungin, koulutusorganisaatioiden sekä TE-hallinnon välillä.

Työvoiman saatavuutta edesauttaa positiivinen väestökehitys ja kaupungin asema alueen osaamisen keskittymänä. Kaupunkimme ammatilliseen sekä ammattikorkeakoulu- että yliopistotasoiseen koulutukseen hakeudutaan laajalti maakunnasta ja muualta Suomesta. Rovaniemi kiinnostaa myös kansainvälisiä opiskelijoita. Monipuoliset opiskelumahdollisuudet helpottavat työvoiman saatavuutta ja saavat nuoret pysymään seutukunnassamme.

Rovaniemen etu on myös elinkeinorakenteen monipuolisuus, jolloin tulevaisuus ei ole kiinni yhdestä isosta toimijasta tai toimialasta. Suurimpia työllistäjiämme ovat sosiaali- ja terveydenhuolto, vähittäiskauppa ja matkailu sekä koulutus- ja julkinen hallinto.

Olemme Rovaniemen kaupungissa nostaneet kaupunkistrategiaan ja kasvuohjelmaan runsaasti toimenpiteitä, joilla pyrimme vahvistamaan elinvoimaisia ja monipuolisia elinkeinoja sekä edistämään työllisyyttä. Elinvoiman kehittäminen ja työllisyyden edistäminen on nostettu aiempaa selkeämmin yhteiseksi kokonaisuudeksi, jolloin pystymme vastaamaan käsi kädessä sekä elinvoiman että työllisyyden edistämisen tarpeisiin. Yhteisistä alustoista hyvinä esimerkkeinä toimivat tämä sivusto toimijoineen sekä Osaamo- ja Ohjaamotoiminta, jotka tuovat konkreettisesti yhteen sekä työnantajien ja työvoiman käyttään kaikki kaupungin työllisyyspalveluiden, TE-palveluiden, oppilaitosten ja muiden verkostojen palvelut.

Autamme rekrytoinnissa

”Olemme Rovaniemellä innovoineet eri toimijoiden kanssa yhteistyössä osaavan työvoiman saatavuuteen liittyviä palveluja. Haluamme olla sujuva kumppani yritysten kasvussa ja kehityksessä. Osaamossa meiltä löytyy resursseja auttaa rekrytoinnissa. Ota yhteyttä!” projektipäällikkö Joni Minkkinen

Lue lisää
Ota yhteyttä
Minkkinen Joni
Projektipäällikkö
phone0405358052
 • 18.9.2020

  Rovaniemen kaupunki on koonnut kaikki yrityksille suunnatut palvelut yhteiselle verkkosivustolle - Yrittäjät ennennäkemättömän tiiviisti mukana kehitystyössä

  Rovaniemen kaupunki ja Business Rovaniemi ovat kuunnelleet yrittäjiä ja tehneet elinvoimapalveluihin liittyviä uudistuksia ennennäkemättömän tiiviissä yhteistyössä paikallisten yrittäjäjärjestöjen kanssa. Organisaatiouudistuksen jatkoksi kaupunki on nyt toteuttanut elinkeinoelämälle suunnatun verkkopalvelu-uudistuksen, joka konkretisoi yhden luukun palveluperiaatteen. Valtakunnallisestikin edistyksellinen, kaikki elinvoimapalvelut kattava kunnallinen verkkosivusto on avattu tällä viikolla.
 • 17.9.2020

  Rovaniemen kaupunki ja Arctic Design Week tarjoaa rovaniemeläisille uuden Aalto-elokuvan Bio Rexissä

  Rovaniemi tarjoaa kaupunkilaisille uuden Aalto-elokuvan tilausnäytännön elokuvateatteri Bio Rexissä maanantaina 28. syyskuuta kello 18. Paikalla on elokuvan rovaniemeläislähtöinen ohjaaja Virpi Suutari, joka on kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainion haastateltavana näytännön jälkeen. Rajoitettu määrä pääsylippuja on noudettavissa nopeusjärjestyksessä kauppakeskus Rinteenkulman Osviitasta torstaihin 24.9. mennessä.
 • 12.9.2020

  Aktivoivaa elinvoimarahoitusta yrityksille

  Rovaniemen kaupungin kesäkuussa käynnistämän, uuden aktivoivan rahoituspalvelun toinen hakukierros käynnistyy tiistaina 1.9.2020 Business Rovaniemen toimesta. Rovaniemen Yrityspalveluseteli on yrityksille tarjottavaa lisäpalvelua, joka on tarkoitettu kehittämistoimien toteuttamiseen. Jatkossakin maksuttomiin kaupungin yrityspalveluihin kuuluu yritysneuvonta yrityksen koko elinkaaren aikana yrityksen perustamisesta yritystoiminnan lopettamiseen.
 • 9.9.2020

  Partnersopimus U-Arcticin kanssa

  Arctic Design Weekin Advisory Board päätti keskiviikkona 19.08.2020 pidetyssä kokouksessaan allekirjoittaa kumppanuussopimuksen globaalin UArctic-verkoston kanssa. Lisäksi päätettiin syventää yhteistyö eurooppalaisten muotoiluviikkojen kanssa. Tulevan muotoiluviikon päätavoite on lisätä kansainvälisiä sisältöjä ja vahvistaa globaalia verkottumista. Maailman pohjoisin muotoiluviikko, uudistunut Arctic Design Week järjestetään 13. kerran viikolla 12., 22.-28.03.2021.
 • 9.9.2020

  Rovaniemen toiseksi suurin kauppa Minimani on avattu

  Minimani on avannut suurmyymälänsä Rovaniemen Lampelassa. Minimani toi kaupunkiin uuden ajan hypermarketin, joka on monella tapaa ensimmäinen laatuaan koko Lapissa.
Lisää uutisia

account_balanceTyöllisyyspalvelut

Avoinna:
tyollisyyspalvelut@rovaniemi.fi PL 8216 96101 Rovaniemi
Matkapuhelin:

Henkilöt: