Edistä kilpailukykyä markkinalähtöisesti


Kun sinulla tarve on muotoilla tuotteita, palveluita tai jalostaa markkinointiviestintää ja myynninedistämis-
toimenpiteitä, löytyy Rovaniemeltä osaamista ja ammattilaisia auttamaan. Kaupungissamme toimii useita 
muotoilualan palveluntuottajia sekä yli tuhat luovan alan opiskelijaa.

Maksuton palvelumme auttaa sinua löytämään vastauksia niin osaavien toimijoiden löytymisessä, rahoituksen 
saamisessa, kaupallistamisessa, ideoinnissa ja tuotekehityksessä. 

Muotoilu- ja kehittämistarpeisiin kaupungilta on mahdollisuus hakea Yrityspalveluseteliä kaksi kertaa vuodessa. Tutustu rahoitusapuun allaolevasta linkistä. 

Yrityspalvelusetelillä asiantuntija-apua
Yrityspalveluseteli
Maailman pohjoisin muotoiluviikko
Arctic Design Week

Arktisen alueen menestys muotoilun avulla

 

Rovaniemen kaupunkistrategia korostaa Rovaniemen asemaa arktisen muotoilun keskittymänä. 
Rovaniemen kaupunki on luonut rekisteröidyn Arctic Design Capital -tavaramerkin alle alueen luovien 
osaajien ja innovaatiopalveluiden kehitysympäristön, jonka tehtävä on edistää alueen elinkeinoelämää 
muotoilun keinoin.  Business Rovaniemi järjestää yhteistyössä Lapin Korkeakoulukonsernin kanssa 
vuosittaisen Arctic Design Weekin, joka on osa kansainvälistä Word Design Weeks -verkostoa. 

Arctic Design Week on maailman pohjoisin muotoilu- ja kaupunkifestivaali. Kansainvälinen muotoiluviikko 
nostaa vuosittain valokeilaan ja puheenaiheeksi arktisen alueen haasteet, vastuullisen muotoiluosaamisen 
sekä kestävät muotoilulliset mestariteokset.

Arctic Design Weekin tehtävänä on edistää pohjoisen muotoiluosaamista ja elinkeinoelämää sekä 
inspiroida muotoilijoita, yrittäjiä ja toimijoita, opiskelijoita, tieteen ja taiteen tekijöitä. 
Viikko elävöittää kaupunkikulttuuria paikallisin erikoisuuksin. 

Arctic Design Week järjestetään vuosittain viikolla 12.

 

Ota yhteyttä
Torvela Taina
Muotoilupäällikkö
phone0401350361

Arctic Design Capital

Rovaniemen kaupungin kaupunkistrategian mukaisesti tahtotilana on kehittyä elinvoimaiseksi arktiseksi pääkaupungiksi. Joka on arktisen osaamisen ja kiertotalouden aktiivinen toimija ja jolla on vahva asema arktisena koulutus-, kokous- ja tutkimuskeskuksena.
Arctic Design Capital on Rovaniemen kaupungin rekisteröimä tavaramerkki.

Lue lisää
Aiheeseen liittyvät uutiset
 • 19.9.2022

  Maksuton koulutus yrityksille: Hybridityömallista kilpailuetua

  Työn joustava organisointi on noussut rekrytoinnin ja työnantajaimagon keskiöön. Mitä kaikkea hybridityöhönsiirtymisessä ja toimintatavan vakiinnuttamisessa tulee yrityksessä ottaa huomioon? Nyt alkavassa maksuttomassa koulutuksessa perehdytään hybridityömallin kehittämiseen asiantuntijavetoisesti, mutta käytännönläheisesti. Koulutuksen sisältöinä ovat esimerkiksi etätyön juridiikka, työhyvinvointi, etätyön johtaminen, vuorovaikutus ja viestintä.
 • 15.9.2022

  Rovaniemi valikoitui globaalin yrityksen sijoittautumispaikaksi

  Autoteollisuuden ohjelmistoratkaisujen maailmanlaajuinen toimittaja Elektrobit kasvaa Oulun lisäksi nyt myös Rovaniemellä. Rovaniemen yksikön avajaiset pidetään tänään torstaina 15.9.2022. Elektrobit työllistää tällä hetkellä Suomessa yhteensä noin 350 henkilöä. Elektrobit on Continentalin tytäryhtiö.
 • 31.8.2022

  Rovaniemen Yrittäjät juhlistavat pyöreitä vuosia täyttäviä jäseniään

  Rovaniemen Yrittäjät ry on päättänyt juhlistaa niitä jäsenyrityksiään, joiden perustamisesta on kulunut pyöreitä vuosia. Juhlat vietetään yksityisen cocktail-tilaisuuden merkeissä perjantaina 2.9.2022 Santa´s Hotel Santa Clausissa.
 • 30.8.2022

  REDU tulee yrittäjien avuksi Yrittäjän päivänä 5.9.

  Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään 5.9.2022. REDU tarjoaa yrittäjille aamukahvit sekä käsipareja arjen askareisiin. Lisäksi opiskelijat kiertävät yrityksissä yrityssuunnistuksen parissa.
 • 1.7.2022

  Istanbulin basaarien aidot maut Rovaniemen kävelykadulle

  Rovaniemen ravintolatarjonta kasvaa kasvamistaan. Tällä viikolla ovat saapuneet aidot turkkilaiset herkut kävelykadulle. Lordin aukiota vastapäätä avattu Santa´s Döner Kebab -ravintola tarjoilee aitoa turkkilaista, käsin kasattua ja vartaassa paistettua döneriä kebab-taitureiden vuosisatoja vanhoilla resepteillä ja valmistustavoilla. Ja aivan kuten Istanbulin ja Berliinin maailmankuuluissa kebab-paikoissa myös tässä rovaniemeläisravintolassa ykkösasia on lihan laatu.
 • 6.6.2022

  Rovaniemen keskustan elinvoima on pysynyt verraten hyvällä tasolla

  Elävät Kaupunkikeskustat ry:n Elinvoimalaskentaan 2022 osallistui yhteensä 37 kaupunkia. Tulosten mukaan koronapandemia on kurittanut pahimmin suurimpien kaupunkien keskustoja. Rovaniemi sijoittuu tässä joukossa verraten hyvin selvinneiden joukkoon.
 • 19.5.2022

  Sijoittautumisuutisia: Ensin Rovaniemelle tuli oululaislähtöinen Pannukakkutalo ja nyt ovensa avaa tamperelainen siipi- ja sporttiravintola Hook

  Rovaniemellä on nyt imua. Oulussa vuonna 2010 aloittanut Pannukakkutalo-ketju saapui Sampokeskukseen jo aiemmin tänä keväänä. Kesän 2022 tulokas on Tampereella vuodesta 1997 suosiota nauttinut ja sittemmin myös Helsinkiin, Turkuun ja Seinäjoelle laajentanut siipi- ja sporttiravintola Hook. Rovaniemen legendaarisen Lapinmaan ravintolakiinteistön kakkoskerrokseen sijoittuva ravintola Hook terasseineen aukeaa asiakkaille perjantaina 20. toukokuuta.
 • 17.5.2022

  Vetovoima- ja mainetutkimus: Yhteisöllisyys ja viihtyisä ympäristö ovat Rovaniemen valttikortit – Rovaniemen vetovoima korkealla vertailussa Suomen suurimpiin kaupunkeihin

  Rovaniemen vetovoiman tärkeimpinä osa-alueina korostuvat alueen yhteisöllisyys sekä ympäristön viihtyvyyteen liittyvät seikat. Tämä käy ilmi tutkimuksesta, joka selvitti käsityksiä Rovaniemestä asuin- ja kotipaikkana sekä kaupungin mainetta organisaationa. Vertailussa Suomen kymmeneen suurimpaan kaupunkiin Rovaniemi sijoittuu vetovoimaltaan kärkijoukkoon.
 • 12.5.2022

  Rovaniemi vetää vastuullisuuskeskustelua Euroopan muotoiluviikoilla

  Ensimmäinen Global Design Talks -tapahtuma järjestettiin Rovaniemen Arctic Design Weekillä maaliskuussa 2022. Nyt sarja saa jatkoa Münchenissa 17. toukokuuta sekä Barcelonassa ja Saint-Étiennessä 10. kesäkuuta. Kaikkien näiden dialogien moderaattorina toimii rovaniemeläinen Päivi Tahkokallio. Koko sarja toteutetaan myös online-tapahtumina, jolloin niitä seuraamaan pääsee ympäri Eurooppaa.
 • 12.5.2022

  Rovaniemellä edistetään osatyökykyisten työhön pääsyä: Työhönvalmentajat ovat tukeneet ja auttaneet töihin jo 30 henkilöä

  Osatyökykyinen on työkykyinen, kunhan hänelle muokataan tai löydetään sopiva työ. Tällainen tilanne koskettaa lähes jokaista suomalaista jossain vaiheessa elämää. Osa heistä on valitettavasti jäänyt palveluiden ulkopuolelle, vaikka heidän työkykyään voitaisiin kohentaa yksilöllisestä tarveselvityksestä lähtevällä kuntoutuksella. Rovaniemellä käynnissä oleva, Suomen pohjoisin Työkyky-ohjelman Työkyky käyttöön -hanke on tarttunut tähän haasteeseen.
Lisää uutisia
Edellinen 1 2 3 4 5 6Seuraava
Ota yhteyttä

Business Rovaniemi

Yrityskehittäjämme palvelevat kaupungin ydinkeskustassa.

Ainonkatu 1, 96200 ROVANIEMI,
2. kerros

Aukioloajat

Ma - Pe: 08:00 - 16:00

Kaikki tiedot