Gustav on saanut ravintola-alan huiput muuttamaan Rovaniemelle

Julkaistu 9.9.2020 10:44

Uuden ravintolatulokkaan avajaisviikonloppu tuntui saaneen koko Rovaniemen liikkeelle.

gustav-1.jpg

Perjantaina 14. elokuuta avatun Kitchen & Bar Gustavin ravintoloitsijat Juha Eskelinen,  Elisa Honkavuori ja Roope Kotila ovat syystäkin innoissaan. Uuden ravintolatulokkaan avajaisviikonloppu tuntui saaneen koko Rovaniemen liikkeelle. Myös Helsingistä Gustavin perässä Lappiin muuttaneet ravintola-alan tähdet saivat parhaan mahdollisen ensikosketuksen matkailukaupungin rentoon iltaelämään.  

Uuden ravintolan avaajien luottamusta tulevaisuuteen valaa sekin, että menneen heinäkuun aikana yllättävän moni rovaniemeläisravintola on tehnyt historiansa kovimmat myynnit. Vaikka maailmalta tulevat matkailijat puuttuvat lähes kokonaan, ovat pöydät täyttyneet paikallisten lisäksi Lapin road tripeistä innostuneista kotimaisista matkailijoista ja hyvän ruuan ystävistä.

Gustavin nuoreen ja energiseen tiimiin mahtuvat muun muassa Olosta ja Penelopesta tuttu Antti Salli ja Kämpissä, Ragussa ja Farangissa uraa luonut Magdalena Ojeda Parkkila sekä baarimaailman “rokkitähti”, maailmalla kisamenestystä kahminut Jessi Leivo, joka aikoo nostaa Gustavin pääbaarimestarina Rovaniemen tasokkaiden cocktail-kaupunkiemme joukkoon.“Meidän rautainen jengimme tuo Rovaniemelle niin huikeaa ammattitaitoa, että se on koko kaupungillemme iso asia. Uskomme, että huippuruoasta, kiinnostavista viinivalinnoista ja rennosta fiiliksestä nauttivat kaupunkilaiset ja matkailijat löytävät aivan takuulla Gustaviin”, ennustaa kahta muutakin Rovaniemen menestysravintolaa, Yucaa ja Cafe Bar 21:stä, Elisa-vaimonsa kanssa pyörittävä Juha Eskelinen.  

Yllättävintä lienee tyylikkään ravintolan hintataso: kaikki á la carte -listan annokset maksavat vain 11-16 euroa. Edullinen hintataso laskee kynnystä kokeilla rohkeasti useampia annoksia. 

Vuonna 2014 Vuoden nuoreksi kokiksi ja vuonna 2015 PRO-gaalassa Vuoden ravintolakokiksi valitun Gustavin osaomistajan ja keittiömestari Roope Kotilan sanoin: “Sosiaalinen ja rento yhdessä syöminen on ollut ruokalistan rakentamisen perustana. Gustavissa on sydäntä!”

 

Sydäntä ja sielua löytyy myös menusta, joka kertoo tarinaa talon mystisestä hahmosta, Gustav-herrasta, joka on ehtinyt kiertää maailman parhaat viinitarhat ja ravintolat. 

“Juureen leivottu Knut-leipämme on Gustavin isoisän nimeä kantava ja alkuperäistä reseptiä mukaileva lämpimäinen. Juureva Knut muistuttaa Gustavia lapsuuden hetkistä isoisän luona, jolloin pöytään tuotiin aina tuoretta leipää, perinteistä kirnuvoita ja kuusisuolaa”.

Ravintola lupaa maukasta, yksinkertaista, kaunista ja hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa järkihintaisine viineineen. Kesäisin myös kadulle avautuvan kahvila-baarin puolella on nähty kaiken tarjottavan suhteen vaivaa ja luovutta. Puhumattakaan sisustuksesta, joka sekin on mietitty pala palalta: New Yorkista idean mosaiikkilattiaan saanut Elisa sai pitää päänsä ja Gustavia koristaa nyt yli 100 000:sta mosaiikkipalasta koottu katseenkerääjä. 

gustav-2.jpg

Jaa sivu